Mode glossy MODE MOET

Woest
Harsbouterdorp. Wij zijn woest. Ja ...... je hoort het goed: WIJ ZIJN WOEST!!! Nooit, maar dan ook helemaal nooit lees je iets over mode in de Habok.(=Harsbouter Krant) Net of we, hier in Harsbouterdorp, in ons nakie rond lopen. Net of we niks en niemandal aan mode doen. Net of we ...., nou ja genoeg gezeurd. Wij, Mutsie Henk en Trippel Suus, zijn gek op mode! Wij houden er van om er goed gekleed bij te lopen. Om aandacht te geven aan onze mutsen ... om over onze kabouterlaarzen nog maar te zwijgen. Wij zijn het zat en meer dan ZAT!!! Mutsie en ik beginnen met ons eigen blad. De MODE MOET GLOSSY
Binnenkort horen jullie meer van ons.
Mutsie/Trippel.
De muts vertelt wie je bent
Harsbouterdorp. Een kabouter zonder muts? Dat bestond vroeger niet. Daar dacht je gewoon niet over na. De kabouters van NU, de jeugd zogezegd, heeft daar een hele andere mening over. Soms dragen ze een pet of hoedje en heel soms hebben helemaal niets op hun hoofd. Wij, Mutsie en Trippel, de wat oudere en wijzere kabouter vinden het ongepast, net alsof ze er naakt bijlopen. Zonder muts ..... bestaat niet ..... kan niet .... want DE MUTS DAT BEN JE ZELF!!! DE MUTS vertelt wie je bent. Aan DE MUTS kun je zien met wie je te maken hebt. We zullen het je laten zien met een paar voorbeelden.
* Bovenaan zie je een puntige, rechtopstaande muts die als een koker strak op het hoofd staat. Een "ikbendebaas inhuiswaaghetnietmetegentesprekenmuts". Meestal gedragen door gewichtige vrouwelijke kabouters.
*Onderaan, als eerste, "deopvallendezwierigeikbenapartmuts". Vaak gedragen door wat andere kabouters zoals kunstenaars en muzikanten.
* Als laatste "deikweethetnietwatzalikervandenkenenzeggenmuts". Deze mutsen hebben geen duidelijke vorm. Soms staan ze strak omhoog terwijl ze even later wat ingezakt en krom op het hoofd vallen. De kabouters onder deze muts hebben geen eigen mening en waaien al zuchtend en steunend met alle winden mee.
Andere modellen die je veel ziet zijn "deikweethetbeteropgehevenvingermuts", "devrolijkefransmuts" en "deingezakteingekaktezeurmuts".
Zo is het wel weer genoeg voor vandaag. We hopen dat jullie dit een leerzame kennismaking met de mode vinden .... want MODE MOET natuurlijk. Volg ons en wordt lid van de MODEMOET-glossy van Mutsy/Trippel.