Mail/brieven aan kabouter Burg Meester

Aan de zeer geleerde kabouter Burg Meester(burgemeester van Harsbouterdorp)

Geachte heer Meester,

In mijn functie als badmeester van ons aller zwembad stuur ik u deze brief. De laatste weken hebben de zwemmers het niet makkelijk gehad. Hier volgt een rijtje problemen die ze hebben ondervonden;

* 6 weken geleden begon het plotseling hard te vriezen. Twee zwemmers vroren, zonder dat ze het in de gaten hadden, vast in het water van ons bad. Met gevaar voor eigen leven hebben we ze met branders en heet water net op tijd uit het water weten te krijgen.

* 4 weken geleden werd het zwembad getroffen door een zware sneeuwbui. Het hele bad en ook het water was bedekt met een dikke laag sneeuw. Kabouter Duik nam een duik van de hoge duikplank en kwam, omdat hij door de sneeuw niet goed kon zien waar het water begon, met een harde klap op het terras terecht. De blauwe plakken en bulten zijn nog steeds te zien onder zijn puntmuts

* En nu, 3 dagen geleden, de storm. Het water klotste het zwembad bijna uit. Drie kabouters moesten zeeziek naar hun paddentsoel terug gebracht worden. En dan het blad, ohh..... het BLAD! Bekijkt u de meegestuurde foto's eens goed. Wat ziet u? Juist ja, blad en nog eens blad. Het water is bijna niet meer te zien in ons ZWEMbad.

De gebruikers van het zwembad pikken het niet meer en hebben de zaak bezet. Ze eisen een dak en wel direct. Het zwembad blijft bezet en gesloten tot er met de bouw van een dak begonnen wordt. Als u deze eisen naast u neer legt dreigen ze het bad leeg te laten lopen en vol te storten met zand.

Namens de actiegroep "EIS 1: EEN DAK!" stuur ik u deze brief.

Hoogachtend en nederig groetend,

Kabouter Bad de Meester.

(badmeester van het Harsbouter zwembad)

                  

Geachte burgemeester van Harsbouterdorp,

Met deze brief verzoek ik u om mij een vergunning als bospadmuzikant te verlenen. Mijn naam ik kabouter Vingervlug, bekend om mijn tweevingerige gitaarspel en vrolijke kabouterliedjes. Omdat ik, naar eigen ontwerp, een speelpaal met uitschuifbaar dak heb laten maken zult u mijn liedjes, met een lach en een knipoog, altijd in uw bosdorp kunnen beluisteren. Zelfs bij regen, storm en sneeuw sta ik onder mijn paal te zingen en spelen. Mijn vingervlugge gitaarspel en aangename zangstem zullen er voor zorgen dat de bewoners van Harsbouterdorp, ook in sombere tijden, niet in de put gaan zitten. Ik hoop snel een positief antwoord van u te ontvangen.

Hoogachtend en u onderdanig groetend,

Kabouter Vingervlug.

 

 

                  

Aan de hooggeleerde en zeer geachte heer kabouter Burg Meester.

Burgemeester van Harsbouterdorp.

 

Weledele heer,

Met deze brief wend ik mij tot u om een misstand in uw dorp onder uw ogen te brengen. Deze week was ik op studiebezoek in Harsbouterdorp en heb meer dan de helft van de bevolking gefotografeerd voor mijn studie "Hoe komt de moderne kabouter de winter door". Na de foto's bestudeerd te hebben kan ik niet anders constateren dan dat de Harsbouter kabouter er na de winter niet best voor staat.

Om deze stelling te staven heb ik enkele foto's bij deze brief gevoegd. De meeste bewoners zien er grauw, bleek en vaal uit. Ze hebben de hele winter rustend en slapend in hun paddenstoel doorgebracht. Sommige kabouters zijn zelfs nu, terwijl de eerste lenteblaadjes al aan de bomen hangen, nog niet goed wakker uit hun maandenlange winterslaap. De dagelijkse verzorging laat ook zeer te wensen over. Gezichten worden niet elke dag gewassen, tanden zijn niet of nauwelijks gepoetst en de haren zijn geklit en vuil. Ze kijken mat, starend of doelloos uit hun ogen.

KORTOM: DE BEVOLKING van uw dorp staat er slecht voor. Ze moeten naar buiten, de zon in, zich wassen en meer aan sport en beweging gaan doen.

Hiermee besluit ik mijn brieF zeer geachte heer.

In de verwachting dat u zich binnenkort tot mij zult wenden voor raad en daad groet ik u,

Professor ingenieur hoogleraar en wijsgeer kabouter B.E.L.A.C.H.E.L.I.J.K  Slim.

 

Onze burgemeester kreeg een brief uit Lavenlaar.

Geachte Burgemeester van Harsbouterdorp,

Ik schrijf u deze brief ook uit naam van mijn twee broers. Wij wonen ons hele leven in Lavenlaar, een klein dorpje in Lavenland. Ons huis bevalt ons goed, maar waar we steeds meer van gaan balen zijn die Hollandse toeristen. Iedere dag komen er honderden, nee duizenden, naar ons dorp. Ze kijken in onze huizen, lachen ons uit, schreeuwen de hele dag naar en door elkaar, trekken aan onze oren om te voelen of ze wel echt zijn en .... Ik zou nog veel meer voorbeelden over die vervelende toeristenschreeuwers op kunnen noemen. Kortom: mijn broers en ik zijn het zat! We zijn het SPUUGZAT om al die mensen iedere dag over de vloer te hebben. Daarom vragen we u, of wij in Harsbouterdorp mogen komen wonen. Om u een goede indruk van ons te geven zal ik iets vertellen over mijn broers en mijzelf.

 

De Kleine Bart is de jongste. Hij kan goed klimmen en is heel nieuwsgierig. Een geheim kun je voor hem niet verborgen houden. Kleine Bart zou daarom heel goed bij de Geheime Kabouter Dienst(G.K.D.) kunnen gaan werken.

Bart is de middelste van ons drieën. Het was nog maar een klein kereltje toen hij zijn eerste zwemdiploma haalde. En ook voor de diploma's reddend zwemmen in zoet-zout-rustig-wildwater slaagde hij met hoge cijfers. Bart zou aan de slag kunnen als hulpbadmeester in het zwembad.

 

Mij noemen ze Grote bart omdat ik de oudste en grootste ben. Planten en bloemen zijn mijn leven. Zaaien, stekken en poten hebben voor mij geen geheimen meer. Ik hoorde dat kabouter Bloem Pot erg druk is en er graag een assistent bij zou hebben. Misschien is dat wat voor mij.

Wij hopen snel iets van u te horen en groeten u met eerbied.

Kleine Bart, Bart en Grote Bart.

 

Deze keer kregen we een brief zonder afzender. De schrijver, of schrijfster, was misschien vergeten om zijn of haar naam eronder te zetten of .... misschien wilde offu durfde hij of zij het niet. We zullen hem jullie laten lezen. Maaaarrrrrrr .... de volgende brief zonder naam gaat de kliko in.

Beste bruggemeester,

Der mot me toch een ietsje van ut hart. De leste tied arger ik me een biet an al die dingen bie het koninkluk huus. Ut is toch zo dat zullie uut ut butenland kommen en dan hen ze meteen zoveul te zeggu en zoveul te eisen. Die koning en die koningin kunne wel us wat minder hoog van de toren bloazen. Je kun heur, die koningin van ons, bieveurbeeld zowat nie verstaon. ze spreekt nog nie eens goed Harsbouters. Al die Franse kakwoordjes der steeds tussendeur ... ut liekt nargens naor. En dan nog us iets. Al zullie personeel komt ok van buuten. Zo'n Helmstoel van loatst, nou ja zeg noe zelluf. Zo'n beukenoot hoef je toch nie uut Friesland te hoale? Die hen we hier toch ok wel ... ennu ... nog beter ok. En dan die Rozebeards, die paddenstoelenkwekers, helemaol uut Australië. Of we zelluf geen paddenstoel meer kunnen kweke? As leste die ondergrondse Geheime Kabouter Dienst uut Ruslan. Ze zeggu dat ut linke jongus zien. Nou ja, zeg noe zelluf, onder de grond binne ut hele kerels mar verder hei je der geen biet an. We hen hier al genog molle, die hoef je nie uut Ruslan te hoale. Zo, dat mos me effies van ut hart. Ik hoop da juliie er wat mee doen daor in die gemeenteraod en dat er dan eens eindeluk beslute genomen worre!!!

 

Op vrijdag 13 maart 2015 kwam er een brief uit Australië.

Dear peoplekabouters from Harsbouterdorp,

We hebben veel over you gehoord. Your dorp is beautifullprachtig hebben ze us vertold. We zijn the rozebeardkabouters. We wonen in the buurt from Gnomesville. (Perth, Australië) We, the rozebeardkabouters, kweken the lekkere zwarte paddenstoel with the gele stips. You kennen ze wel. Ze are vreselijk lekker en nice. Here in Gnomesville live zoveel kabouters that there is te weinig ground voor de paddenstoelskwekers. So dachten we, you lusten die paddenstoel ook graag. Is het possemogelijk that we kom en verhuis naar Harsbouterdorp om there a kwekerij te start for these paddenstoels? If het is yes, than we kom met five of six kwekers to jullie. Het enige what we from jullie vragen is a stukje ground om a paddenstoelskas te bouwen. We hope we horen snel from jullie.

Greetings from the rozebeards uit Gnomesville.

(Over de kabouters van Gnomesville vind je meer op www.gnomesville.com )

 

Donderdag 19 februari 2015 kreeg kabouter Burg Meester een brief met een ernstige klacht.

Zeer geachte burgemeester van Harsbouterdorp,

Ik schrijf u deze brief namens de bekende straatmuzikanten Sandor en Miguel. Zoals u weet treden zij, met groot succes, op bij de ingang van ons dorp. Ze staan bovenaan het Harsbouterheuveltje, naast de kabouterwagen. De laatste tijd vliegen de stenen ze bijna elke dag om, maar ook tegen, de oren. Kabouter Miguel werd gisteren door een flinke steen net onder zijn linkeroog getroffen. Op de bijgevoegde foto ziet u het litteken dat daardoor ontstond. Deze gevaarlijke situatie ontstaat doordat de auto's met veel te grote vaart de bocht door scheuren om daarna lekker hard van het heuveltje af te crossen.(zie andere foto) Als u niet snel maatregelen neemt gebeuren er ongelukken. Namens Miguel en Sandor verzoek ik u om iets aan deze levensgevaarlijke situatie te doen.

Hoogachtend,

Kabouter Manager.(van Miguel en Sandor) 

 

Vrijdag 31 oktober 2014 kwamen de Teigetjes van de Koning Davidschool op bezoek in Harsbouterdorp. Een paar dagen later kreeg kabouter Burg Meester een brief.

Lieve Burg Meester,

Wij vonden het heel leuk in het Harsbouterdorp.

Er stonden hele leuke kabouters in het bos.

De teigetjes hebben genoten van kabouter Schommel, kabouter Groot Duimpje, kabouter Kwast, kabouter Typ, de muzikale kabouters en de draak. Maar de andere kabouters in het dorp waren ook leuk.

In onze teigetjesklas hebben wij nu een kabouterhoek. Als we hier spelen, kunnen we kabouter Kwast, kabouter Typ, kabouter Vogel, kabouter Sterk of kabouter Groot Duimpje zijn. Er staat een mooie paddenstoel en allerlei andere dingen. Het is niet zo mooi als in jullie dorp, maar het is leuk om erin te spelen. Het is fijn dat we kaboutermutsen gekregen hebben, want die liggen ook in de kabouterhoek. De juf heeft ook baardjes voor ons gemaakt.

We willen jullie heel erg bedanken voor de gezellige dag en die mooie rode kaboutermutsen.

Wij denken nog vaak terug aan een hele leuke dag!

Deze kaboutertekening is voor in jullie museum van Emma.

Oh, jé, dat kan niet met de computer. Dan moet die maar met de post  mee.

 Groetjes van alle Teigetjes.