Nieuws uit de bajes.

 

Substantie...wat?

 

Kabouter Cip was de eerste bewaker van de gevangenis. Toen er nog maar 1 boef( kabouter Breek In) in de bajes zat ging het prima. Na een tijdje kwam kabouter Jasje Open er bij. Omdat Cip van de ene naar de andere kant heen en weer liep, kon hij de 2 boeven, in zijn eentje, niet steeds in de gaten houden. Gelukkig verhuisde kabouter Chris van Londen naar Harsbouterdorp. Zo'n ervaren bewaker was van harte welkom en Chris werd de 2e gevangenisbewaker. 

 

Deze week gonsden er allerlei verhalen door het dorp. Niemand wist waar ze vandaan kwamen. Maaaarrrrrrr ..... ze zeggen dat er vijlen naar de bajes gesmokkeld zijn ..... ennne ik hoorde dat de boeven ook zagen hebben enne zelfs een laddertje .... je moet het niet verder vertellen hoor, maarrr ik hoorde dat Breek In een knijptang heeft .... jaja, ze wille uitbreke ja, jazeker uit de bajes ...

 

De verhalen werden wilder en de angst voor een uitbraak uit de gavangenis groter. In een toespraak zei kabouter Burg Meester: Wees gerust. Ga lekker slapen. We zullen zorgen dat er niemand ontsnapt. Er worden extra bewakers aangesteld. De situatie, zei Burg terwijl hij op zijn briefje keek, is subst ...... uh substant ..... ehhh sunstantie .... substantiewat? Nou ja, zeg maar: Alles is in orde, maak u niet ongerust!

 

Kabouter Zwarte Handjes werd overgeplaatst. Hij was eerste graver bij de bouw van de nieuwe ondergrondse kabouterstad. Met het zand nog achter zijn oren en in zijn handen staat hij nu trots, als derde bewaker, bij de Harsbouter bajes.

 

 

Kabouter Chris wordt cipier in de bajes. Klik op het pijltje en bekijk de film.