Kabouter Art op kunstreis

En de prijswinnaars van Art's winteractie 2017 zijn .........

Tjongejonge, dat was me wat. M'n mailbox plofte bijna uit elkaar van al die mailtjes. Maar ja, ........ het was deze keer wel een ietsje te makkelijk .....niet? 32 mensen hadden het goede antwoord en ...... er zijn maar 5 prijzen. Loten dus. En dat is best een werk hoor. 32 namen op een papiertje en in een puntmuts. Met de ogen dicht grabbelen voor de 3e prijs.

3e prijs een kabouterboek voor Peter Jansen, Monique Ineke en Petra van Weelen.

Weer de ogen dicht, grabbelen .... niet stiekum kijken .... en dan is hier de 2e prijs.

2e prijs een cadeaubon van Galerie Zuid van € 50,- voor Ruud Verburgt. Hoera, met deze bon kun je in de galerie tweedehands boeken, kunst, curiosa, oude grafiek en lijsten kopen.

Nou wordt het spannend hoor. Ogen dicht .... grabbelen .... en daar is ie dan de.....

1e prijs een cadeaubon van Galerie Zuid is voor Kim Uijting.

Zo hehe, dat was em dan weer voor deze keer.

De 1e en 2e prijs kunnen hun bon ophalen in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur.

De 3e-prijzers kunnen hun boek ook ophalen in de galerie of hun adres mailen dan verstuur ik het kabouterboek per post. ( info@galeriezuid.nl )

Nou, tot de volgende actie maar weer. Over een half jaar ben ik weer terug, maar dan wordt het wel een ietsje moeilijker , denk ik. Doei en nou ga ik een boompje om met Woef, m'n trouwe viervoeter.

Oei, bijna vergeten. Ik was natuurlijk in het Singermuseum te Laren.

kabouter Art.

           

Winteractie 2017 kabouter Art.

Bij mijn laatste tochtje was ik lelijk gevallen en had, wat me nog al eens gebeurt, m'n been gebroken. Na het gips en alle oefeningen om weer goed te kunnen lopen was ik aan een uitje toe. Ik ging op pad naar een museum met een kleine beeldentuin zo'n 45 tot 60 kilometer van Harsbouterdorp vandaan. Voor ik naar binnen ging bekeek ik het smeedijzeren hekwerk, dat aan de zijkant van het museum voor het raam zit, eens goed. Voorzichtig aan, want ik wilde niet weer een been of arm breken.

       De bocht om en toen liep ik naar de ingang.         

Een aardige mevrouw hield de deur voor me open zodat ik veilig naar binnen kon. Na een uurtje schilderijen en beelden bekijken luste ik wel een kopje eikeltjeskoffie met paddenstoelentaart. Vanuit het restaurant keek je zo de kleine beeldentuin in. Dat rooie beeld, schuin voor me, vond ik wel mooi.

          Aan alle leuke dingen komt een eind en         

na nog een uurtje kijken ging ik op weg naar huis. Het beeld met de vliegende zwanen, bij de uitgang van het museum, bekeek ik als laatste. Op de terugweg heb ik nog een foto van het dorp, waar dit museum staat, genomen.

Waar was ik in december 2016? De plaats en de naam van het museum kun je, voor 20 maart 2017, mailen naar info@galeriezuid.nl . De winnaar krijgt een cadeaubon, van Galerie Zuid, met een waarde van € 65,-. Tweede prijs een bon van € 50,-. Derde prijs 3 kabouterboeken met verhalen uit ons mooie Harsbouterdorp. Met de cadeaubonnen kun je in de galerie kunst, curiosa, tweedehands boeken, lijsten en oude grafiek kopen.

Veel succes en de groeten van Kabouter Art.

 

Winnaars actie Art zomer 2016 bekend.

Er kwamen wel meer dan 50 antwoorden binnen deze keer. Onder de foute was bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Amsterdam en Singermuseum Laren. Helaas, helaas allebei fout. Het goede antwoord was: Drente, Vledder en Museums Vledder( het museum voor valse kunst) Veertien mensen hadden het goed. Er moest dus worden geloot. Tadaa... hier zijn ze dan, de prijswinaars;

3e, 4e en 5e prijs Nonie van der Munnik, Aad Broekhuizen en Jacobien van der Niet. Ze hebben allemaal een kabouterboek gewonnen.

2e prijs. Joke Verwoerd. een bon van € 50,-(te besteden in Galerie Zuid)

1e prijs. Ina Otter, een bon van € 65,-(te besteden in Galerie Zuid, Harskamp)

Zo, dat was em weer. Over een tijdje kom ik terug met een nieuwe prijsvraag. Let op en volg kabouter Art. Wie weet kom je me ergens in een Nederlands museum tegen. Tot de volgende keer.                                                                   WAAR WAS KABOUTER ART?

 

Waar was ik op 15 mei 2016? Win een mooie prijs met het goede antwoord.

Tjongejonge, ........., wat een drukte de laatste maanden. Zeg Art, zou je dit even voor me kunnen bekijke.....? Hee Art, ik weet niet goed hoe het zit, maarru .. zou jij uhh ....?

En zo ging het maar door en door en door en.... Ik zeg het maar heel eerlijk en zonder overdrijven ...... IK was gewoon onmisbaar  .. zonder mij konden ze niet verder in Harsbouterdorp. Maar nu dan toch eindelijk een nieuwe kunstreis van kabouter Art met mooie prijzen.

Ergens in Nederland in een dorpje klom ik op een steen. Hier moest toch een leuk museums zitten?  Even kijken of ik het zie. Hee, daar in de verte staat een kereltje. Misschien weet hij wel waar het is.

Zeg kerel, vroeg ik hem, weet jij waar ik dat leuke kunstmuseum kan vinden? Hij bleef recht voor zich uitkijken en leek mijn vraag niet gehoord te hebben. Na een poosje zei hij opeens: Hier kiek, recht veur je, doar .. zie je ut noe?

 

 Stiekum keek ik door het raam naar binnen. Beelden, schilderijen, glas ..... niet gek.

Even later stond ik met open mond naar "Het melkmeisje" van Vermeer te kijken.

 

En dat ..... is dat niet "De denker" van die beroemde beeldhouwer Rodin?

 

Toen ik het museum weer uit liep dacht ik bij mezelf: "Al die beroemde kunstwerken bij elkaar in dit museum ..... tja ... kan dat wel? ... het ziet er wat verdacht ui..."

En nu de prijsvraag:

Waar was ik deze keer?

Provincie - dorp - museum?

Mail het antwoord voor 15 juli 2016 naar info@galeriezuid.nl

1e prijs: Een cadeaubon van Galerie Zuid van € 65,-

2e prijs: Een cadeaubon van € 50,- van Galerie Zuid.(Molenweg 109 te Harskamp)

3e, 4e en 5e prijs: Een mooi kabouterboek met meer dan 50 verhalen en foto's uit Harsbouterdorp.

Veel succes en groetend, kabouter ART.

Winnaars voorjaar 2015 bekend.

Nou nou nou nou ... nou, wat een drukte deze keer. Er kwamen wel 27 goede antwoorden binnen. Misschien kwam het omdat er iemand zijn antwoord op facebook gezet had. Maar goed dat doet er niet toe. Alle 27 in een hoge puntmuts ... even schudden ... ogen dicht. Zo ........... dat is dan de 2e prijs. Een Galeriezuidbon van € 50,- voor Femke Oosterhoff. Nog een keer schudden ... ogen dicht en niet stiekem kijken. Jaaaaa ... daar is ie. De eerste prijs, een Galeriezuidbon van € 65,-, is voor ... jajaajaaaaa ... Sven Boelen!!!!! 

De winnaars krijgen een mailtje en kunnen hun bon besteden in Galerie Zuid, te Harskamp, voor kunst/lijst/tweedehandsboeken/curiosa/oudegrafiek- of kabouteraankopen. De galerie is open op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur. (van 12 t/m 28 juli 2015 gesloten)

Tot de volgende actie van kabouter Art.(ergens in het najaar)

 

 

Winnen met Kabouter Art in 2015. (mei/juni)

Begin mei ging een groepje kabouters een paar dagen op vakantie. Lekker aan zee. Uitwaaien in de wind. Zandkastelen bouwen op het strand. Zomaar lekker bruin worden in de zon.  Kijken naar de golven of lekker kletsen met z'n allen. Kabouter Art vond het niks. Buh .... al dat zand tussen je tenen en dan later in bed ... bah .. dat zand zit overal. En die wind in je baard. Als je 's-avonds eens lekker op je baard wilt sabbelen smaakt ie helemaal naar zout ... bah niks an. Art stapte op zijn fietsje en ging er vandoor. Opeens begon zijn hart sneller te kloppen. Oei, dacht hij, dat ziet er goed uit. Wat een gaaf kunstwerk. Laat ik het maar eens van dichtbij gaan bekijken. Zo gedacht ... zo gedaan.

En dan nu de vraag. Waar was kabouter Art? (plek .. plaats .. enz.?) Win een kunstbon van Galerie Zuid te Harskamp. 1e prijs een bon van € 65,- --- 2e prijs een bon van € 50,- Mail het antwoord voor 1 juli 2015 naar info@galeriezuid.nl 

 

Prijswinnaars actie kabouter Art nov. 2014.

Onze kunstliefhebber kabouter Art was deze zomer weer op kunstreis in Nederland. De vraag waar hij was geweest hield vele mensen bezig. Een greep uit de foute antwoorden;

*Art was bij paleis Soestdijk.

*Hij ging naar het Chinese restaurant in Harskamp.

*Kabouter Art was bij het Hubertusslot op de Hoge Veluwe.

Helaas waren ze allemaal fout want Art maakte een reisje naar Apeldoorn en bezocht daar paleis 't Loo. Zeven mensen hadden het goed. Er moest dus geloot worden voor de 2 prijzen. 

2e prijs: Een bon met een waarde van € 50,- die in Galerie Zuid, te Harskamp, gebruikt kan worden bij aankopen van kunst, curiosa, tweedehands boeken, oude grafiek of lijsten. Bert Schaart uit Arnhem. Omdat kabouter Art niet aanwezig was overhandigde Guus Kuit de 2e prijs op 26 nov. aan Bert Schaart.(zie foto)

1e prijs: Een bon met een waarde van € 65,- voor de aankopen bij Galerie Zuid te Harskamp. Arienne & Ruben uit Harderwijk.

Op woensdag, vrijdag en zaterdag kunnen de winnaars hun prijs, tussen twee en vijf uur, ophalen in de galerie. (Molenweg 109, Harskamp)

Volgend voorjaar is kabouter Art terug met een nieuwe actie.

Waar was kabouter Art deze zomer?

Je snapt het niet maar kabouter Art is gek op kunst. Schilderijen, beelden, paleizen, oude kerken en andere kunstdingen ........ hij krijgt er nooit genoeg van.

Vroeger ging Art vaak op reis met kabouter Kwast, zelf kunstschilder en directeur van het Harsbouter Museum. Als Kwast de schilderijen en beelden spuugzat was en wel een patatje met ... zou lusten, ... rende Art al weer een museum binnen. "Kom op Kwast, riep hij dan, dat eten kan straks ook wel .... dit moet je zien .... hier hebben ze mooie schilderijen .... hup .. hup .. we moeten verder .... anders gaat het dicht."

Zo ging het vroeger. Vijf jaar geleden zei Kwast opeens: " Art, ik sla de kunst dit jaar over en ga lekker chillen op het strand. Ga jij maar alleen, dan kun je al die schilderijen op je gemakje bekijken."

Vanaf die tijd was kabouter Art niet meer te houden en ging hij 2 keer per jaar op kunstreis. Deze zomer was hij op pad in Nederland.

Bekijk de foto's goed en mail naar info@galeriezuid.nl waar hij deze zomer was. De plaatsnaam is prima, .... maar .... als je de de naam van het museum ook weet is het helemaal mooi.

1e prijs: Een bon met een waarde van € 65,- te besteden in Galerie Zuid te Harskamp.

2e prijs: Een bon met een waarde van € 50,- te besteden in Galerie Zuid te Harskamp.

Mail het antwoord voor 1 nov. 2014 naar info@galeriezuid.nl 

Winnaars jan. 2014 bekend.

Omdat kabouter Art pas deze week uit het kabouterziekenhuis ontslagen werd is de bekendmaking van de winnaars een weekje verschoven. Art voelt zich al weer bijna de oude. Hij loopt nu nog een beetje mank maar dat zal, zoals kabouter Doc zei, met veel oefenen over een maandje of 2, 3 ...4 wel weer beter gaan. Alleen zijn rechter wijsvinger zal niet helemaal meer worden zoals hij was. En dan nu het woord aan KABOUTER ART!!!!

Het was niet makkelijk deze keer, vertelt Art, want er waren maar 5 goede antwoorden gegeven. Omdat er 2 prijzen zijn hebben we moeten loten.

De tweede prijs:

Een ets van Guus Kuit met een waarde van € 37,50 is gevallen op JAAP VAN GALEN.

De eerste prijs:

Een vogel van Ed en Jette Meissenberg, ter waarde van € 47,50, is voor mevrouw M.J. Kreuter-van Marle.

De winnaars kunnen hun prijs ophalen in Galerie Zuid op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur.

Oeps........, zou ik bijna het goede antwoord vergeten. Ik was in jaja..... Doesburg bij het raadhuis.

Over een paar maanden ben ik terug met een nieuwe prijsvraag.

 

Nieuwe actie van kabouter Art.

Kabouter Art is gek op kunst. Van de zomer stond hij in een beeldentuin van de kunstwerken te genieten en konden we een mooie prijs winnen als we wisten waar hij was. Omdat die actie een groot succes was ging Art vandaag weer op pad om een mooi beeld te bekijken. Kabouter Art bekijkt een kunstwerk altijd van boven tot onder. Hij klimt er op, klopt er tegenaan en neemt soms een likje om te proeven waar het naar smaakt.

De prijsvraag: Waar is kabouter Art?

Jullie kunnen het antwoord t/m 15 januari 2014 mailen naar info@galeriezuid.nl

Onder de goede inzenders worden 2 kunstprijzen verloot.

1eprijs: Een winterharde vogel van Ed en Jette Meissenberg.(waarde €47,50)

2eprijs: Een ingelijste droge naald van Guus Kuit.(waarde €37,50, zelf uitzoeken in Galerie Zuid te Harskamp)

Op het fotootje van Art's gezicht zie je dat hij best een beetje bang is. Dat is ook geen wonder want het waaide die dag behoorlijk hard. Even nadat deze foto werd genomen gooide een windstoot hem naar beneden. Kabouter Art ligt sindsdien met een gebroken been en arm in het kabouterziekenhuis. Als hij weer is opgeknapt hoopt hij volgend jaar zijn 3e actie te houden.