Nieuwe kabouters vertellen over hun leven.

Hai, 

Ik ben Glimmertje. Dat is niet m'n echte naam hoor, zo noemen ze me. Waarom ze dat doen? Ik zou het niet weten, hoor. Maar ja, ik vind het best hoor. Glimmertje dus.

Na mijn vakantie ben ik hier komen wonen en het bevalt me goed hier hoor. Alleen jammer dat m'n vakantie voorbij is. Het was zo fijn. Zal ik je wat foto's laten zien?

Hier lag ik lekker van het uitzicht te genieten. Het was mooi weer en ik doezelde een beetje weg. Het was ergen in uh ...tja waar was het ook al weer uh...?

En dit uhh .. dit was in een bos ja... het was heel warm en ik lag lekker tussen de plantjes, hoor. Lekker in de schaduw en ik droomde jaa ...ja.

Deze...ja dit, dit moet je zien hoor. Dit was heel biezonder ..hoor Hier lag ik op zo'n zuil. En dat was in uhh..jauhh..dat land met al die ouwe ingestorte gebouwen.. ja ...en uh ik lag daar lekker in de zon op een zuil. Dat was lekker hoor.

Ja dit uhh .. ja hoor dit was eigenlijk een vergissing hoor.. Hier leek het nog leuk. Maar 5 minuten later ..ja doodmoe hoor .. Der kwam geen eind aan die ouwe berg. Doodmoe ja hoor doormoe ..uhhhh..dat was in I... Ita .. of zoiets.

Hier ja .. dit beviel beter jaa ... hoor. Dat was ook in uhh Ita... of zo. Maar dan bij de zee. Heerlijk daar hoor en lekker gelegen op het strand. Ja dat beviel .. dat beviel me wel hoor.  Maar ja ... aan alles komt een eind enne ... de vakantie is voorbij. Wel jammer hoor, wel jammer .....hoor.

                     

Allo, ick bin kabouter Schmet ter Ling.

Ich liebe zeer viel von vlinders ja ..jawohl..ja Und nu bin ich hier omdass ich gehoord habe das hier eine biezondere vlinder ist ja..jawohl..ja. Men sagt das hier in dies bos die geelgrunefladderaar gesehen ist. Ich bedoele nicht die groosse geelgrune.. maar aber die kleine. Die groosse ziet man sehr viel ja..jawohl..ja. Maar die kleine die ist sehr seldsaam ja. Und nun bin ich hier um hem zu fangen met mein kleines vlindernetsje ja..jawohl..ja fangen..ja.

Mein freunde noemen mir Smettie. Dus als jij zo'n kleine fladderaar seht roef dan maar gewoon Schmettie und nog eenmaal SCHMETTIE!!!! Dan kom ich gelijch daaran oem die vlindertje zoe fangen ja..jawohl..ja. Mit mein kleine netsje ja.. Roefe..ja, nicht vergeten he? Schmettie roefen und hij kommt und meteen dadelijk naar die vlindertje zoe..ja..jawohl..ja.

Ik ben Bello met m'n snelle ......

Ssssssssss.......stil es even......laat het inwerken......voel het indalen......jajaja goed zo.....nog even en dan komen die vermoeide koppies weer omhoog. Laat de muziek het werk doen en merk dat je ......

Ja hallo, ja nou kan het wel even. Ik was nog aan het werk en had net contact met de margrietjes, ja. Dat moest even voor gaan, dat kun je zo maar niet afbreken. Je ziet het ... ik ben Bello met m'n snelle cello. Sinds kort ben ik aangesteld als bloemenfluisteraar van Harsbouterdorp. M'n cello en ik ...... wij zorgen er voor dat de bloemetjes er weer vrolijk en opgewekt bij staan.

Moet je eens zien het verschil, hier ja .... deze..... Hier heb ik een uurtje mee gespeeld en gesproken. Kijk eens naar het resultaat. Ze staan fier overeind ..... glimmend in de zon en trots dat ze er mogen zijn. En dan deze, ja deze zieltjes daar. Moet je zien die koppies .... ze hangen er een beetje verlept bij, ja. Met deze bloemen moet ik hoognodig aan het werk, ja.

Ja hoor ... ik heb altijd al een goed contact gehad met de bloemetjes. Door naar ze te luisteren .... moed in te praten en de juiste muziek te spelen pep ik ze weer op. Ze kunnen er weer tegen .... ze weten dat ze gewaardeerd worden en er weer mogen zijn ...ja. Zeker, zeker ... mooi werk ja .. mooi mooi werk.

                                

Dag, ik heet Wimpie ..... Wimpie Snorkel.

Ik ben de jongere broer van Piet, je weet wel DE bekende snorkelkampioen. Wij zijn tweelingen, Piet is de oudste. We zijn bijna precies hetzelfde. Piet houdt van snorkelen en ik ook. Zwemmen, lekker eten en een spelletje doen vinden we allebei leuk. Er is maar 1 verschil tussen ons.

Ik zal het uitleggen anders zie je het misschien niet. Twee jaar geleden deden we mee met de tweelingenwedstrijd, we zijn tenslotte bijna hetzelfde. In de voorronde ging het nog wel, we mochten allebei naar de tweede ronde. Maar daar liep het mis. We moesten naast elkaar op een podium gaan staan. Iedereen keek naar mij, Piet zagen ze niet. Ze keken alleen maar naar ..uhhu. naar mijn ...... mijn sproeten. Want die heeft Piet niet. Toen lagen wij er uit, alleen door die sproeten van mij. Is dat nou eerlijk? Want verder zijn Piet en ik echt precies hetzelfde. Alleen die sproeten ..... ja ..... die sproeten maken het verschil.

(klik links op VOLG OOST dan lees je meer over broer Piet)

Hoi, ik ben Slurpie.

Deze week ben ik hier komen wonen. Iedereen noemt me Slurpie omdat ik met mijn slurpslang alles op zuig. Heb je troep, is het nat of heb je iets laten vallen .... roep mij maar .... en .... sssslllllurpppppp .... het is opgeruimd en weg. Ik heb altijd al slurper willen worden , van kleins af aan al. Mijn vrienden wilden kabouterpiloot, tuinkabouter of politiekabouter worden. Ikke niet, dat leek me niks. Slurper dat was het en dat is het altijd gebleven. 

De eerste tijd ben ik hier nog wel bezig. De nieuwe poetserij van Piet de Poetser moet helemaal schoongeslurpt worden. En .... als Piet z'n zaakje opent slurp ik zijn poetsafval op. De eerste weken ben ik bezet. Na een tijdje zal Piet het grove slurpwerk van me overnemen en kom ik nog 1 keer in de week om de puntjes op de slurslang te zetten. Want het echte slurpwerk is niet te leren. Dat kun je of dat kun je niet. En ik, .....ik ben, zonder overdrijven,  één van de beste slurpers in kabouterland.

                                                               

Zo'n boompje ligt er uit, ...in een wip.

Ik stap zo op de Interpad en dan zoef ik naar Het Rode Woud. Daar zijn deze week de internationale Rooikampioenschappen. Ik doe mee in de divisie Kerst, in twee categorieën. Met de schep maak ik de meeste kans. Met 2 of 3 steken zo'n boompje er uit. Daarmee hoor ik bij de top. Het zal wel een harde strijd worden, want de concurrente is groot. Bij het zagen hoor ik bij de beste 12, als het meezit bij de beste 5 of een podiumplek. Mijn probleem bij het zagen is het begin. Zit ie er eenmaal in dan ben ik 1 van de beste. De snelheid bij het doorzagen is geen probleem. Maar ja, het begin ... dat blijft zwak. Nou doei, ik moet nou opletten of de trein er aankomt. Want als ik hem mis dan is het over. Doei he. Oh, bijna me vergeten voor te stellen. Mijn naam is Sjoerdje en ik vertegenwoordig Harsbouterdorp op de kampioenschappen. Daar komt ie ... doei he ... tot volgende week.

   

Broer en broertje.

Hullo, ik ben Broer. En ik, .. ik ben Broertje. We zijn een tweeling. Ik ben de oudste en Broertje, m'n kleine broer, is 6 minuten jonger dan ik. Wij komen voor de tweelingenwedstrijd. Wij samen dus.

Ik denk... en ik ook dus ... dat wij die gaan winnen. Want wij lijken superveel op elkaar, iedereen haalt ons altijd door mekaar. Wij vinden dat wel een beetje dom, .... hoor. Want wij halen ons nooit door mekaar. Ik zeg nooit Broertje tegen Broer, m'n broer. En hij ook niet ... tja ik bedoel andersom dan natuurlijk he.

Je ziet ons wel in de krant als we gewonnen hebben. Als we de prijs op komen halen ... tja dan zijn we beroemd ... enne ... ik ook dus. BROER EN BROERTJE ..... THE CHAMPIONS FOREVER!! YEE!!!

                               

Ik ben Tun, kabouter Tun, DE fluitist.

Mijn naam is kabouter Tun. Sinds een week woon ik in Harsbouterdorp. Ik ben de dorpsfluitist. Samen met Nel vorm ik het wereldberoemde tunnelduo Tun & Nel. Dit ..dittu duo is vooral bekend door de fluit- en dansoptredens in een tunnelvormige concertzaal.

Vanaf mijn jonge jaren speel ik fluit. Dit ..dittu begon eerst met de blokfluit, een holle houten pijp die je recht in je mond steekt. Het lijkt makkelijker dan het is, maar het valt niet mee om de tonen helder uit het houtje te krijgen. Na een tijdje stapte ik over op de overdwarsfluit. Dit..dittu instrument houd je overdwars voor je mond. Vandaar de naam dus .....overdwarsfluit ....dus. Ik bleek voor dit..dittu instument heel veel talent te hebben. Mijn lippen zijn wat aan de dikke kant en dat blijkt een groot voordeel te zijn bij het bespelen van de overdwarsfluit. Je tuut je lippen tegen de opening aan het eind van de fluit. Vooral je ondertlip moet stevig tegen het gaatje aangeduwd worden. Ogen dicht voor de concentratie ... vingers op de gaatjes ... blazen ... en dan zweven de eerste wonderschone tonen het bos in. Ja ..ja, je kunt wel zeggen dat ik er talent voor heb. Kom maar eens kijken en luisteren als we onder onze Harsbouter tunnel een concert geven.

Hier zijn we dan ....

Hallo hier zijn we dan. Vanaf zaterdag 18 juni wonen wij hier ... jaa, hier in Harsbouterdorp. Ik ben Bab Babsie ... en ik, ik heet Kil Kila. Wij zijn de broers van ... je weet wel ... de beroemde duodichters ... juist ja ... Kila&Babsie.

                                                                          

Ze waren hier ... ja hier in dit dorp ...4 jaar dorpsdichter. Maar ja, aan alles komt een eind, niet? Ze werden te beroemd ... ze zijn vertrokken naar de grote stad. Ze konden ze hier, zeggen ze ... ja dat zeggen ze, hier in Harsbouterdorp, niet meer betalen ... ja, jaa dat wordt wel gezegd. En daarom zijn wij nou hier. We wonen aan het Kila&Babsiepad en ook wij ... jaaa, wij ook ... zijn duodichters. Bab&Kil worden we genoemd ... je weet wel, ... de broers van. Wij dragen graag gedichten voor ... ja,jajaa, voor uit eigen werk .. jaa, uit eigen werk. Kom maar eens naar ons luisteren ... hier, aan het Kila&Babsiepad.

Hoi, ik ben Iep. En dat is mijn broer Piep. Wij zijn gisteren, 20 mei 2016, dit dorp binnen komen wandelen. Wij, mijn broer en ik, zijn al 2 jaar op kabouterwereldreis. Omdat we zoveel over Harsbouterdorp gehoord hadden zijn we hier naar toe gekomen. Het lijkt ons wel een leuk dorp met leuke kabouters. Misschien blijven we hier wel een poosje.

      

Wij, Iep en mijn broer Piep, zijn moderne kabouters. Die saaie puntmutsen vinden wij maar niks. Een pet of een hoedje dat is pas SUPER. Piep, mijn broer dus, loopt graag met een blote navel. Dat moet ie zelf weten, als ik het maar niet hoef. Ik ben een koukleum, zeggen ze. Zo'n bloot streepje boven je broek lijkt me vreselijk koud en tochterig. Zo, dat was het. Misschien komen we elkaar wel een keer tegen. Doei.