Op bezoek bij Harsbouter clubs en andere ......

Praatgroep Oost .....

is een club waarin de leden door een goed gesprek elkaar wijzer maken over het gekozen weekthema. Zodoende oefenen wij onszelf en elkaar om vrij en in het openbaar de eigen mening uit te kunnen en leren spreken. 

Deze regels las ik in de folder van de praatgroep. Vandaag schrijf ik een verslag van een clubmiddag. Het thema voor vandaag is ....... (luister verder naar kabouter Praatjes, de voorzitter van de club)

Praatjes: We moeten samen een vuist maken en luid en duidelijk zeggen dat we het niet meer pikken als we blabla..bladerdebla..blaaaaa. Wat vind jij ervan Blauwkiel?

Blauwkiel de hand voor de mond: Tja..uhh.ja offu..neeneeee .uhh.ja toch?

Praatjes: Bedankt voor je reactie. Ik begrijp dat je het helemaal met me blablabladerdebla eens bent. En Groen wat zeg jij ervan?

Groen: Nou uhh ikku wil niet zeggu dattu ikku ook zeggu ikku ...

Praatjes: En jij ook bedankt voor het meedenken Groen. Dat was weer een waardevolle inbreng. Lachebekje wat is jouw mening in deze zaak?

Lachebekje: Haha, jajaja..hahaha.. zeker..of..haha..niet..of hahahah..wel hahahhha..

Praatjes: En dan wil ik jullie tot slot bedanken voor het fijne gesprek dat we deze middag met elkaar konden voeren. We hebben weer veel van elkaar geleerd en gaan als wijzere kabouters naar huis. Het thema voor volgende week staat in de clubkrant. Bereid je goed voor dan wordt het weer zo'n leerzame middag als vandaag.

Zo, dat was het dan. Jullie zijn heel wat te weten gekomen over Praatgroep Oost. De volgende keer ga ik op bezoek bij De Hengelaars. Dat wordt leuk, dat wordt geweldig dat wordt .......... vissen. Lezen dus dat stukkie over die hengelaars. Helaas kan ik julie nog geen foto van mezelf laten zien omdat(lees hieronder), zoals jullie weten, mijn foon nog steeds blupt en bellen blaast. Foto's maken, dat doet ie niet meer. Ajuus en de groeten aan Truus!           Kabouter Vertel Vertel.

 

Hoi, ik ben kabouter Vertel Vertel. Ik neem jullie mee op reis langs clubs en verenigingen in ons dorp. Als je mijn stukjes iedere keer leest kom je van alles te weten over het leven binnen de Leesclub, Praatgroep Oost of de Visvereniging. Altijd makkelijk als je zelf nog eens lid van zo'n club wilt worden.

Eigenlijk zouden jullie hiernaast een foto van mij moeten zien. Dan weet je ook hoe ik er uit zie. Maar ja, dat ging even fout ... goed fout. Ik had mijn foon in de selfiestand toen het gebeurde. Kijkend naar mezelfie, dacht ik, nog een stukkie achteruit dan sta ik er veel mooier op. Lachen - nog een stapje achteruit - lachen - kraaak - bons - blubberplons. Daar lag ik op mijn rug in een diepe modderblubberplas. Ik nat en onder de modder en mijn foon .........? Tjaa .... mijn foon .... nergens te zien. Zoeken in het water en de blubber en eindelijk .... daar .... nee ja, daar .... daar voelde ik. Het was mijn foon .... zei..uhhh..kleddernat .... onder de blubber ....het hele toetsenbord zat vast door het water en de blubzooi. Hij deed het dus niet meer .... mijn foon. Dus die foto komt de volgende keer, hoop ik. Het eerste stukje zal gaan over Praatgroep Oost. De andere kabouters noemen het de LLMRRAAKclub. Spannend .... DUS .... de volgende keer .... lezen dat stukkie over PRAATGROEP OOST!!!!!!!