Ondergrondse kaboutertrein.

De Interpad is een ondergrondse trein die je razendsnel van de ene kabouterstad naar de andere brengt. Met snelheden van meer dan 1000 kilometer per uur ben je in een wip van Madriddestoel naar Padoslo. Deze trein stopt alleen in de 10 grootste kaboutersteden in Europa en boort zich, op een diepte van 20 meter, door de grond. Omdat hij zo hard rijdt ploept het zand achter de laatste wagon vanzelf weer dicht en ziet niemand dat er een trein is langs gekomen.

De kabouters zitten gebogen en moeten, zolang ze onder de grond zijn, hun adem inhouden. Ieder half uur komt de trein met een sprongetje boven de grond en kunnen ze snel wat lucht happen. In Nederland, in het Veluwse Harsbouterdorp, maakt de Interpad 1 luchtsprong. Dat kun je zien aan twee stukken rails die uit de grond steken. Kabouter Verstrooide Professor staat er bij en luidt de bel als hij eraan komt. Ga snel aan de kant wanneer je geklingel hoort. Als de trein tegen je op botst zit je onder de blauwe plekken.

Omdat de Interpad zo hard rijdt en bijna niet boven de grond komt weten de meeste mensen niet dat hij bestaat. Meer dan 100 jaar geleden, op 11 maart 1911, zag Kees Geluk de kaboutertrein in Schin op Geul voorbijflitsen. Op een papiertje, dat hij in zijn kontzak vond, maakte hij een tekening. Daaraan kunnen wij zien hoe DE INTERPAD eruit ziet. De echte tekening van Kees kun je bekijken in "Het Museum voor Schone Kabouterkunsten" te Harsbouterdorp.