Alles wat je over Harsbouterdorp/Oost wilt weten!!

Een nieuwe rage in Oost?

Het is duidelijk dat Oost voorop loopt met de nieuwste dingen. Oost is altijd sneller en beter dan West. Wij van Oost lopen vooruit, in West .... nou ja in West ....praat me daar niet van. Ik denk .. nee ik weet het zeker .. dat wij, van Oost, geschiedenis gaan schrijven met de ontdekking van een nieuwe rage. Dit wordt het helemaal. Dit is te gek. Dit is tof. Dit is super. Niet alleen hier in Harsbouterdorp .... maar over de hele kabouterwereld zul je het zien. Dit slaat in als een bom en wordt DE HIT van 2017!!! Let op mijn woorden. Oost gaat het maken.

Glimlachend, 1 arm in de lucht, iets omhoog kijkend staan ze daar. Even stil en dan klik het is gebeurd. Ratatataa  ..... dat is DE KASELFIE ..... een uitvinding uit Oost natuurlijk. Wat is er leuker dan een kaselfie met de burgemeester of eentje met de gebroeders White. En het kan natuurlijk ook gewoon alleen met jezelfie. Over een poosje zul je ze overal zien staan. Let maar op, ik heb het voorspeld ennnnnnn het komt uit OOST. Jajajajajajaaa uit OOST, niet vergeten he!!!

                        

Het telefoongesprek.

Hallo  ... halloooo ... , spreek ik met Piet Snorkel?

Ja hoor, met Piet hier. Ik ben in het zwembad aan het oefenen voor de snorkelpyade.

In het zwembad? Snorkelen? En dan aan de telefoon?

Jaja, ik heb m'n mobiel altijd bij me. Ook hier, bij het snorkelen, ja. Altijd bereikbaar zijn, dat is belangrijk, ja Daarom zit er een mobieltje in m'n snorkel, ja. Met wie spreek ik eigenlijk?

Met Alex Bel, uit Harsbouterdorp. Ik wilde u wat vragen, als dat kan.

Ga je gang, ga je gang. Ik zal even boven water blijven, ja. Onder water heb ik soms te weinig bereik, nee.

Het is zo dat uhh wij hier in ons zwembad een internationale snorkelwedstrijd organiseren. En nou leek het ons leuk als u daar, als wereldberoemde snorkelaar, aan mee zou ..uhh.. zou willen uhhu..willen doen.

Och ja waarom ook niet, ja. Een beroemdheid erbij is wel zo aardig voor jullie, lijkt me, ja. Maar ja,  zit er een dak boven dat zwembad van jullie?

Een dak, een dak, waarom een dak? Dat is toch helemaal niet ....

Geen dak? GEEN DAK, zeg je? Dan kom kom ik niet, nee. Zonder dak geen Pietje Snorkel, zeg ik altijd maar, ja. Dus als je mij wilt hebben zal er eerst een dak moeten komen, ja. Dat zijn de eisen van mijn kant, ja. Ik ga weer verder met de training, jaa. Doei.

Plons .... tuutuuttuuuut .... blupblup .... blup.

 

    

Het circustheater is bijna .....

De bouw van het circustheater is vlot verlopen. Onder leiding van bouwmeester Rien vlogen de palen in de grond en werd het dak in een wip gedicht. In het diepste geheim liet Dirk de Teur, de directeur van het theater, een groep bekende circuskabouters overkomen om de zaal uit te proberen. En daar stonden ze, zo maar midden in ons dorp, zonder dat iemand het wist. CoBra de slangenkabouter. Lenig en snel kruipt hij in de kleinste gaten en kastjes. Je houdt het niet voor mogelijk als je ziet hoe hij dat voor elkaar krijgt. En verder was daar ook kabouter Vlam uit de Pijp. Hij staat rustig aan zijn pijp te lurken als er opeens, met een super knal, een gigantische vlam omhoog schiet. Na 6 rondjes door de zaal, net over de hoofden van de kabouters, schiet hij weer in de pijpenkop terug en lijkt het net of er niets gebeurd is. Dan hadden we ook nog kabouter Sloom met zijn pratende superaardbei. Sloom staat er wat sloompjes bij als de grote aardbei in zijn handen begint te kletsen. Je kunt het geloven of niet maar je weet niet wat zo'n kwebbelende aardbei er allemaal uitgooit.

Omdat het optreden, zonder publiek,  een enorm succes was kunnen de shows binnenkort beginnen. Als je de bel, die boven aan het theater hangt, hoort klingelen begint de eerste show MET publiek. Komt allen want je zult je ogen en oren niet geloven ....... zo super is deze show!!!

Kabouter de Teur bouwt in Oost.

Al weer goede berichten uit OOST. Dirk de Teur, de bekende circuskabouter, gaat bouwen in Harsbouterdorp-Oost. Hij heeft, net naast het zwembad, een stukje bosgrond gekocht en vertelt over zijn plannen.

Beste Oosterlingen, zoals alle kabouters zijn jullie ook gek op het circus. Jullie konden daar jammer genoeg nooit naar toe omdat het dichtst bij gelegen circus toch al gauw zo'n 6 bosreizen bij jullie vandaan lag. Maaarrrrrrrr .... daar komt verandering in!!!! IK, als directeur van meer dan 25 kaboutercircussen, beloof jullie dat er voor de lente begint HIER ... in jullie eigen Harsbouterdorp ... een circus uit de grond wordt gestampt. In de lente kunnen jullie hier .. ja HIER ..genieten van de bekendste artiesten. Cobra, de slangenkabouter, heeft belooft dat hij bij de opening van het circus een show zal geven.(Lees over Cobra verder in de Harsbouterkrant) Zooo, dat was MIJN boodschap. IK ga de bouw controleren en dan ... drukdrukdruk druk ... spring IK in de Interpad (kaboutertrein) om in Moscabout een jonge clown te gaan bekijken. De volgende keer vertel IK meer. IK heb geen tijd .... want een circusdirecteur heeft het altijd drukdruk ..druk ... DRUK!

        

Piet de Poetser.

Dag minsjes in Oost. Ik het jullie wat te zeggu en te vroagu. Mien naom is Piet de Poetser en ik heb al joare ervaoring as poetser. Hier in gullie darp is nog geen poetserie te viende. Zo ik dach das wat veur Pietje. Ik bin un gediplomeerde poetser en poets van alles. Zo hek 2 jaor gepoetst in un stoelefabriek. Onder mien hande ginge ze blinkend en schoon de deur uut. Daorna warkte ik anderhalf jaor in un kachelfebriek. Veur je begint altied eerst voele of ie nie te warm is en dan pas de spons der over leerde ze mu daor. Toen, om mien blik te verruume, benk un jaor wezen poetsen in zo'n kunst- en beeldentuun. Wa je daor allemaal ziet wilje ok nie wete, zeg. Mar het poetsen ging daor prima. Ok het hoge wark het geen geheime veur mien. Zo maok ik ieder jaor de klokken en de mure van de Lange Jan schoon, je weet die lange uut Amersfoort.

En dan komt noe mien vraog: Ik bin Piet de Poetser, van alle poetsmarkte thuus, en ik zeuk un leuke paddestoel of iets anders waarin ik un poetserie kan beginnen. Dus ...., as je iets veur me weet, .... heur ik ut graog.

      

Hallo.

Wij zijn hier net komen wonen. Ik ben Jul en hij heet Jut. Samen Jut en Jul. Wij zijn gek op klusjes. Kijk maar in onze kruiwagen. Hier een hark en .. een bezem enne ..ook een zaag. Je ziet het, we hebben alles bij ons. Kom maar op met je klusjes. 

Een takkie afzagen boven in een boom .... een fluitje van een cent. Zoals je ziet dragen wij geen kaboutermuts maar een kabouterwerkhelm.

Heb je ons nodig? Roep hard .. klusjesKLUSJES .. en dan komen wij .. JUT en JUL .. er aan met onze superkluskruiwagen.

KLUSJES!!!! ... en ... zoeff weg zijn we.

Kijk uit voor Babbels.

HAHAHAHAHAA!!! ... een vette lach galmt door het bos ... een deftige hoge hoed zweeft tussen de bomen ... een rolkoffer gaat open ... stapels kaboutergeld rollen er uit. Daar is hij dan ... HARRY BABBELS. Zakenman Harry Babbels, zoals hij zelf zegt.

Harry koopt alles ... ennne ... handje contantje, riep hij met vriendelijke stem en een brede lach door het bos. Bij Schoffel Schaats kocht hij 100 schaatsen. In de winkel van Bloem meer dan 150 bloemen en planten. En ook kabouter Kastje had een goede dag. Hij raakte 200 van zijn beste nestkastjes kwijt aan de vriendelijke zakenman. Iedereen was blij en lachte hard met Babbels mee. Ze kregen een hand en een brede lach toen hij weer vertrok. Over 3 weken kom ik weer, klonk het door het bos. Zorg er voor dat je nieuwe spullen hebt want je weet het ... BABBELS koopt alles ... enne ...handje cont...

Een uur later was er gestommel bij de schaatswinkel van kabouter Schaats.

Au aauuu ... ze bijten me ... auau ...  au in m'n kont ... dat geld van Babbels bijt ... WEG er mee, schreeuwde Schoffel Schaats en met een grote boog smeet hij de geldstukken het bos in. Rinkelend vielen ze op de grond en toen .... toen renden de euro's er, op korte beentjes, met grote vaart vandoor. Huh, bromde Schaats verbaasd, wat is dat nou?  Hij hobbelde er achter aan maar was ze al snel uit het oog verloren. 

Kabouter Burg Meester deed die avond, namens Bloem, Kastje en Schaats de volgende oproep: KIJK UIT voor Zakenman Babbels. Waarschuw de kabouterpolitie als je hem ziet. Let op: Zijn geld is GEVAARLIJK en hijzelf misschien ook wel!!! Waarschuw de kabouterpolitie als je hem ziet. KIJK UIT VOOR HARRY BABBELS!!!

  De broer van ....

Op wie lijkt hij toch? Waar heb ik hem eerder gezien? Ik ken hem toch ergens van. Hee...., hallo leuk je weer te zien.

Dat zeggen ze vaak als ze Schoffel Schaats voor het eerst tegenkomen. De bezoekers van Harsbouterdorp denken dat ze hem al heel lang kennen.

Maarrrr...., dat klopt niet want kabouter Schaats woont er nog maar net. Nou ja, een beetje bekend is hij natuurlijk wel. Tenslotte is hij de neef van .......dat zie je toch wel........natuurlijk.......de neef van kabouter Typ. Je weet wel die bekende schrijver van kabouterverhalen.

Schoffel is ook goed in verhalen vertellen. Niet over kabouters maar tegen kabouters. Na zo'n verhaal denk je ........ jaaaa, dat wil ik ook. Laat ik het maar kopen, dat lijkt me handig. Als je thuis komt en je aankoop op tafel legt valt het vaak een beetje tegen. Wat in het verhaal van Schoffel handig, nieuw, mooi en onmisbaar leek ziet er nu oud, verroest en vies uit.

Omdat Schoffel Schaats zo goed spulletjes verkoopt, die je liever niet hebt, noemen ze hem Kabouter Scheve Schaats.

Sinds vorige week is hij druk aan het timmeren en loopt hij te sjouwen met van alles en nog wat. Want, je zult het niet geloven, Schoffel's Schaatsenshop gaat over een week open.

Kijk maar uit dat je, na een praatje met hem, niet thuis komt met een paar verroeste oude schaatsen.