Geheimzinnige ontploffing paddestoelen

Eigenlijk heet ie Kwintus van voren en Eker van achteren. Maar ja, wie heet er nou Kwintus .... niemand toch? En daarom zei Kwintus toen hij in Harsbouterdorp kwam wonen: Noem me maar kabouter kweker, want ik ben de beste paddenstoelenkweker in de kabouterwereld. En, ... dat was zo ... dat klopte als een bus. Vanaf die tijd noemde iedereen hem, lekker simpel en eenvoudig, DE KWEKER.

Zo'n week of 6 geleden zijn we, vertelt De Kweker, begonnen met zo'n zaadje.Hier kijk zo klein. Je zult je ogen niet geloven als ik je laat zien hoe ze er nu uit zien. Hier kijk maar eens, zijn dat geen joekels? Dat rijtje daar?Zes weken oud, dat geloof je toch niet? En hier kom maar eens mee naar m'n proefveldje. Hier deze 2 weken staat ie in de grond en die, ja die daar, 3 weken. Ze groeien als kool ..ja.Of ze eetbaar zijn, vraag je? Nou, ... ik zou het niet weten. Wil jij ze even proeven? .... Nou, ik ook niet dus, ... je weet maar nooit hoe ze vallen. Dat moet nog verder onderzocht worden ... ja. Nou ja, als ze niet te eten zijn kunnen we ze misschien als paddenstoelhuis gebruiken. Als ze zo doorgroeien kunnen er heel wat kabouters in wonen. Maar ja , zijn ze daar wel sterk genoeg voor ...tja..tja, .. de tijd zal het leren.

  De beste     De beste!  

Kabouter Kwintus Eker is de beste paddestoelenkweker van kabouterland. Hij tovert de mooiste en vreemdste soorten uit de grond. Soms gaat er wel eens iets mis. Ga maar eens kijken bij zijn proefveldje. Daar zie je de brokken en stukken liggen van de mislukkelingen. De laatste tijd gebeuren er vreemde dingen in het bos. Een paddestoel die er best gezond en mooi bij staat kan zo maar opeens ......... uit elkaar ploffen. Het geeft niet alleen een ontzettende rommel in Harsbouterdorp maar is ook best een beetje gevaarlijk. Je zult maar zo'n stuk van een ontploffende paddestoel tegen je hoofd krijgen .... dat doet best wel zeer. Kabouter Krui Wagen had er genoeg van. Hij riep zijn maatje, kabouter Bert Ezem, en samen zijn ze begonnen met het opruimen van de rommel.

En wat zegt kabouter Kw. Eker er van? Nou....., voorlopig niets, hij staat voor een raadsel.

Je zult hier later zeker meer van horen.