Kabouter FR

Haasje Haas in het verdachtenbankje
Klik op de pijl en bekijk het laatste nieuws over "De Zaak Haas". Deze film werd gemaakt door www-producties.

Die fans.

Deze week werd kabouter Burg Meester ontzettend boos.

Ik zal je vertellen waarom dat gebeurde. Op een avond maakten Nacht Wacht en zijn maatje, Nacht Wachtje, hun ronde door het bos. De kleine Nacht zag ze het eerst en even later nog meer. Toen hij het aan kabouter Wacht vertelde kon die zijn ogen niet geloven. Want  ............ het hele bos hing en lag vol met lelijke tekeningen van een hazenkop met een grote 1 er op. "Dit kan zo niet langer, bromde de oude Wacht, kom mee Wachtje we gaan naar de burgemeester."  

Toen die het hoorde brulde hij het uit: "En nou zijn de rapen gaar. DIT pik ik niet langer!!! Haal ze op die ..... die die ... DIE FANS".

DIE FANS waren de fans van Haasje Haas. Ze hadden het hele bos vol gehangen met tekeningen van Haasje. Zo hoopten ze dat de fanclub meer leden zou krijgen.

Burg Meester bulderde ze uit voor van alles en nog wat. Hij dreigde ze uit het bos te gooien of op te sluiten met water en brood. Opruimen moesten ze het en beloven dat ze zo'n geintje nooit meer uit zouden halen. De fans gingen aan het werk en ruimden de boel keurig en netjes op. 

Toen ze zagen dat de burgemeester niet meer boos was vroegen ze of ze misschien ergens in het bos een paar mooie koppen van haasje op mochten hangen. "Vooruit dan maar, bromde Burg, niet meer dan 3 en ... ennn (hij bulderde weer een beetje) ze moeten er mooi en netjes uitzien." Dat beloofden ze meteen en een dag later hingen er 3 keurige nette hazenkoppen in ons bos. Wat zal de burgemeester van deze koppen zeggen?

Bekijk de foto's en schrijf in ons gastenboek wat je ervan vindt.

 

Het is  nu zeker .....

dat Kabouter Race en Haasje in Harsbouterdorp komen wonen. Volgens kabouter Burg Meester zijn ze hier om een draverij voor kabouterdieren te organiseren.

Zoals je op de foto ziet is ook kabouter Slow Start met zijn superschildpad in ons dorpje aangekomen.  Het kan dus best wel waar zijn dat we binnenkort, hier in ons eigen kabouterdorp, naar een topdraverij kunnen kijken.

Op de vraag wie zo'n wedstrijd gaat winnen vertelt kabouter Race: "Wie anders dan ik. De beste ruiter en het snelste dier in 1 team. Wie houdt ons tegen?" Hij slaat zijn arm om Haasje Haas en wacht even om de spanning op te voeren. ".......... Niemand toch? Offu....... denk je dat die schildpad daar aan ons kan tippen?"

We durven niks meer te zeggen. Onder het weglopen zeggen we zachtjes tegen elkaar: "Die schildpad, zoals Race zegt, heeft dan wel een langzame start, maarrrrr ........ als hij eenmaal op gang is gaat hij als een raket."

We zullen binnenkort nog wel meer snelheidsmonsters in ons dorpje zien. Nieuwsgierig en vol spanning wachten we af wat er allemaal gaat gebeuren.

 

Groot nieuws. 

Er wordt gefluisterd dat kabouter FR is gezien in Harsbouterdorp.

F R is wereldberoemd in kabouterland. Over de hele kabouterwereld doet hij, met zijn razendsnelle racehaas, mee aan draverijen. Iedereen noemt hem FR, maar eigenlijk heet hij gewoon kabouter Formule Race. Omdat de meeste kabouters dat een veel te lange naam vinden schreeuwen ze FRRRRRRRR...... FRRRRRRRRRRR..... als hij over de finish komt. Vandaar dus ...... FR.

Zijn draafhaas heet Haasje Haas en is in de verte familie van de Paashaas. De Paashaas is goed met eieren, maar kan niet zo hard draven als Haasje. Gelukkig maar want anders vielen al zijn eieren kapot.

En nu hebben ze Haasje Haas en kabouter FR in Harsbouterdorp gezien. Kabouter Typ heeft een foto van ze gemaakt. Wat denken jullie: Zijn ze het of zijn ze het niet? Enne ... wat zoeken ze dan zo stiekempjes in ons kabouterdorp?

Kabouter Typ is een goede schrijver. Foto's maken, dat zie je, dat kan hij niet.