Ook als er sneeuw ...........

Sneeuw.

Sneeuw ...., jongens der ligt sneeuw! Wauwwww .... super .... sneeuw!!! Lekker ballen ...sneeuwballen!!!

Ik houd er niet van. Bah, sneeuw!! Die grote voetbalkabouter gooide er net één op m'n neus. Een sneeuwbal, ja. Leuk dat ie het vond. Bah! Ik haat sneeuw!

Ik vin sneeuw wel leuk hoor. Ee ..enne, ze gooiden mij ook een sneeuwballetje op mijn neus. Maar ik vin dat nie erg nee. Ik gooi er gewoon eentje terug. Leuk toch?

 

Als het gaat sneeuwen ga ik meteen naar de zonnestudio. Lekker bruinen. Als ik dan buiten loop, in de sneeuw, kijkt iedereen naar me. Omdat ik zo lekker bruin ben. Ik vind het leuk als ze naar me kijken. En in de sneeuw komt dat bruin er zo mooi uit. Geef mij maar sneeuw hoor. Doei.

 

           

Ook als er sneeuw ligt in Harsbouterdorp gaat alles gewoon door.

Kabouter Nacht Wacht loopt zijn rondje. Misschien blijft hij wat langer bij een kacheltje staan om zijn handen te warmen. Je hoort hem nooit zeuren en mopperen over sneeuw of regen.

Zelfs de bouwers aan het lab van kabouter Prof zijn aan het werk. Je zult het niet geloven maar vandaag zijn ze bezig om een paar zonnen op te hangen. "De prof heeft meer licht nodig", zegt kabouter Krui, "vandaar .... dus ....".Het kleine zonnetje dat al een beetje witjes hangt te schijnen vindt het nog niet zo leuk. Hij kijkt best een beetje boos.

En Sneeuwwitje? Die is helemaal niet bang voor sneeuw. Ze noemen haar toch niet voor niks Sneeuwwitje. Het kaboutertje dat voor haar staat heeft vast iets gedaan wat niet mag, denk je niet? Ze kijkt hem zo streng aan.

Kabouter Bloem Pot is blij met de sneeuw. Met dit weer kan hij zijn nieuwste bloemen, de winterbloeiers, uitproberen.

En de kabouters van de leesclub dan? Die zulllen wel lekker in hun paddestoeltje zitten. Maar nee.... niets houdt ze tegen. Met de sneeuw in de baard geven ze het goede voorbeeld aan de andere kabouters. Want zeg nou zelf: WAT IS ER NOU LEUKER DAN LEZEN?