De schrijver

Kabouter Typ

Kabouter Typ in paniek.
Kabouter Typ is ontzettend druk de laatste dagen. Uren achter elkaar zit hij te werken achter zijn supersonische typemachine. Schrijf je pad met een d of een t?, mompelt hij tegen zichzelf. Het eind van het verhaal loopt nog niet zo lekker, dat moet ik bespreken met Geert en Marieke, zucht hij even later.
Pratend en tikkend op zijn machien ..... tikkend, pratend en gaaaaapend op zijn ma.... het werk moet door. Opeens zakt het hoofd in zijn baard en hoor je alleen nog een diep gesnurk. Woef, Typ's hondje, doet zijn lamp uit en gaat er lekker bij liggen. Om de beurt snurkend slapen ze, doodmoe van het harde werken, uren achter elkaar door. Zelfs de sneeuw, die zachtjes naar beneden dwarrelt, krijgt ze niet wakker..
Wat voel ik nou?, springt Typ overeind. Sneeeuuwww? Ohohhh,... m'n machien zit er helemaal onder. Samen met Woef veegt hij de typemachien schoon. Voorzichtig tikt hij een paar letters. Nog een keer, maar nu wat harder, slaat hij met zijn vingers op de toetsen. Er gebeurt niks .... geen letter komt er op papier. Verroest, ze zijn vastgeroest door de sneeuw, schreeuwt kabouter Typ. Hoe moet dat nou met ons nieuwe boek? Hoe krijg ik het op tijd klaar? In juni moet het af ....... Woefffff, kom hier met je lamp ...... we moeten kijken wat we er aa.......
In paniek kijkt Typ voor zich uit en probeert zijn machien weer aan de gang te krijgen. Zou het boek op tijd afkomen? Hier horen we nog wel meer over, denk je ook niet?
 
Kaboutervoorleesdorp:
Kabouter Typ is de schrijver van het dorp.
Hij luistert naar de verhalen van de kabouters.
Met zijn uiterst moderne dubbele typemachine zet hij ze op kabouterpapier.
Marieke van Woesik en Geert Kuit, twee mensenkinderen, zijn goede vrienden van Typ.
Zij zorgen er voor dat zijn verhalen ook bij de mensen bekend worden.
Er hangen nu al meer dan 50 verhaaltjes in Harsbouterdorp
Klik op het pijltje en bekijk de film van het verhaal "Het aanzoek".